I can't be successful because I'm fat?


Some of you who follow me on twitter or facebook might already know about the 'lovely' comment I recently received under one of my blog posts, but in case you have no idea what I'm talking about, I'll explain it to you briefly. The anonymous comment pretty much said that I can't have a successful blog/youtube channel unless I lose weight and change my hair color. I don't even want to discuss the stupidity of the person who said that, but the comment gave me an idea for the topic of today's video. I would love if you could watch it and share your opinion with me! Also, don't forget to leave me a topic suggestion for my next 'response/opinion' video if you want to see more. :)

17 comments :

 1. Ko že omenjaš barvo las sem te tako dolgo gledala da menim da bi bi oranžna noro pristajala :D sori sem mogla.
  Sicer pa mene ne moti če nekdo izrazi mnenje, samo nekdo ki mu greš v nos pa piše grde komentarje pod anonimnim imenom.
  Sem imela tudi sama podobno zgodbo, ko mi je nekdo pisal pod objavo o fit hrani da me je vidu v meku kako se nažiram.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha, oranžna?! :D
   Omg. Ne vem zakaj določeni osebki ne morejo malo po svojem podstrešju pospravit in zadržati nekatere stvari zase. Pa tudi če si se nažirala... so what? Saj nisi njej/njemu hrane v usta tlačla... Lol.

   Delete
 2. I personally hate sice racism like that, because I think that as a plus size woman I've had to face the prejudices of other people all my life due to being bigger than the average girl. Size has nothing to do with intelligence, being lazy or something like that, however it's often considered to be related to them if a person is bigger! >:( For example, I feel like when I meet new people I have to work much harder to "impress" them, and often people say I'm very intelligent and talented, as if it's a surprise... It can be insulting sometimes. These experiences I've had IRL, not relating to my blog... which receives 99% positive comments. :)

  When it comes to bloggers and Youtube channels, I think that a normal person with some faults is much more interesting than a perfectly airbrushed one who always wears a size 34. ;) And also, I pay attention to whether they actually have some talent and can write interesting texts, blog posts and opinions and that you do really well. Besides, I think that you are very beautiful just the way you are! :)

  So I totally agree with you, you got a good point on this video. Keep up the good work! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Elena! I totally agree with the IRL experience. While I think most people I meet never question my intelligence (after all, I've been known as the nerdy type back in school), they do seem to be surprised when they find out all the things I do (blog, youtube, online store, freelance makeup). I mean, just because I have a plus size figure, it doesn't mean that I only sleep 24/7. I might not be into sports all that much, but I do tons of other stuff. :D

   Delete
  2. Oh, I know what you mean! People are sometimes surprised by how much I always have going on in my life as well! :D (I also write a blog, do some comission art work, study, organize art shows sometimes and take care of a child at the same time :) ) And I was always known as the "book nerd" as well. :D Even though I never worked that hard for school, I was just a fast to learn.

   And you are a hard working person, I'm 100% sure of that. You will achieve a lot in your life. :)

   Delete
 3. super si, in bodi takšna kot si ;)

  ReplyDelete
 4. Se strinjam s teboj :) Pri videih je kar se mene tiče na primer zelo pomembna osebnost, pa način govorjenja in iskrenost, prav tako pri blogih. Seveda je pomembna tudi kvaliteta videa/slik, ampak če vsebina ni zanimiva, potem so lahko slike še tako lepe pa me ne bo pritegnilo in obratno, če me nekaj zanima me nižja kvaliteta slik/videa ne bo motila, ker me pač bolj zanima kaj ima oseba za povedati. Seveda so mi vse osebe katere gledam tudi vizualno všeč, ampak lepota je zelo širok pojem, poleg tega ni odvisna samo od tega kako izgledaš ampak tudi kako se obnašaš do drugih ter kakšno mnenje imaš o sebi. Moje mnenje je da sta samozavest in nasmeh najlepša modna dodatka in da neka brezvezna cifra na tehtnici ne vpliva na človekovo lepoto.

  ReplyDelete
 5. Completely agree with you! I follow blogs based on content and writing style. When it comes to blogging and youtube personality is so much more important than how the person looks because it's their personality that makes you feel "connected" and keep reading/watching them.

  X Kirsty
  Www.beautyisperfection.co.uk

  ReplyDelete
 6. Problem je, da se ljudje čisto preveč obremenjujejo(-mo) s stvarmi, ki niso pomembne. In videz je zame ena izmed teh stvari. Ni važno, če si debel ali suh, visok ali nizek, lep ali pa za nekoga ne (lepota je namreč relativen pojem in vsak jo sprejema drugače. Pregovor "vsake oči imajo svojega malarja" še kako drži), važno je, kaj imaš v glavi. Zdi se mi, da imajo(-mo) ljudje ob vsej tej poplavi suhic na TV, v revijah (tu še dodatnem retuširanju) in še marsikje drugje čisto sprane možgane o tem, kaj je lepo. In osebe, ki s sabo niso zadovoljne (kot je ta anonimna punca, ki je napisala komentar), se s tem najbolj obremenjujejo in to ne samo pri sebi, ampak tudi pri drugih. Če povem primer. Jaz imam eno sodelavko, eno leto je mlajša od mene, suha, zelo luštna, ampak tako obremenjena s sabo in svojim videzom, da je že kar groza. In potem, ko brska po FB, drugega ne slišim kot "glej, kako je ta shujšala, glej, kako je ta debela, ta se je zredila ...". Mislim, katastrofa. In potem mi zadnjič reče, ti si pa dobra, nič se ne pritožuješ nad svojim videzom. Moj odgovor? Zakaj pa bi se. Zavedam se, da imam preveč kg, ampak to je moja stvar, kaj bom naredila z njimi, če sploh kaj bom. Drugače pa se niti nimam kaj preveč obremenjevati s tem, ker mi je trenutno zelo lepo v življenju. Hodim v službo, ki mi je všeč, v prostem času se ukvarjam s stvarmi, ki jih ljubim (blog, nohti, ličenje), imam najboljšega fanta na svetu ... In potem naj se obremenjujem, če mi zraste en mozolj? Mah, ni šanse. S tem sem dejansko želela povedati, da če bi bilo več ljudi takih, da se ne bi obremenjevali preveč s tem, bi bilo bolj srečni in posledično prijaznejši in do takih nesramnih komentarjev sploh ne bi pristajalo.
  Jaz ti kar priznam, da obožujem obliko tvojega obraza. In zato tudi zmeraj z veseljem pogledam vsak tvoj makeup tutorial. Sicer je pa dejstvo, da smo različne, tisto, ki dela naše bloge posebne. Meni osebno ima večina blogerk, ki ima mešano beauty/fashion blogm brezvezen blog in jih sploh ne berem, ker itak nikoli ne izvem nič pametnega, pa naj so punce še tako lepe in šik. Najraje imam bloge, kot so tvoj in še marsikateri drug beauty blog, kjer vedno preberem odlične in detajlne ocene s swatchi in se na podlagi tega tudi lažje odločim za nakup izdelka. In ne, število kilogramov nikakor ni merilo za uspeh, merilo so marljivost, odločnost, delavnost, inteligenca in jaz verjamem, da tega tebi ne manjka in ti bo ravno zato uspelo. Uf, sem se razpisala. V vsem tem svojem brbljanju sem zagotovo pozabila kaj omeniti, sem imela ogromno stvari v mislih. Pa btw, ful huda fotka v tem postu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala Tatjana! Joj, mene take osebe tudi ful motijo. Ima 50 kil in se do onemoglosti pritožuje kako je debela, če se čez zimske praznike zredi eno kilo. Sploh ne vem kako naj bi na to reagirala... :D

   Delete
 7. Oh my gosh I am sorry you received such nasty messages. I've followed your blog for ages, and since giving birth I am now plus size and continuing my blog the way I did when I was skinny. I get worried about receiving comments like you have from nasty, immature and rude people. Ignore them, you are beautiful, and your blog and youtube channel are fab!
  www,samanthadawn.co.uk

  ReplyDelete
 8. Osebe, ki običajno komentirajo take bedarije, imajo največkrat problem same s seboj. In edini način, da se počutijo boljše v svoji koži je, da govorijo grde stvari drugim/o drugih. To je pač njihov način dviganja svojega ega. Na koncu dneva pa si ti še vedno super oseba, ki se ne rabi obremenjevati s takimi osebki, ta/te osebe pa na koncu dneva še vedno s tem ne rešijo svojih kompleksov/problemov. Pač žal je tako. Lažje se je osredotočat na druge, kot pa počistit najprej pri sebi. Meni se zdi, da si že zdaj uspešna, tako da ta comment, da ne moreš biti itak ni valid. :)

  aniiao.blogspot.com

  ReplyDelete
 9. ok, ja te inače ne komentiram ali ovo sam morala ;)
  ostani takva kakva jesi, a ako se već budeš mjenjala, učini to zato što ti tako želiš :*
  i zabrani anonimne komentare, život će ti biti ugodniji kad oni koji već žele nešto ružno napisati budu imali petlje potpisati se ;)

  ReplyDelete
 10. What a stupid hater!
  You have lots of followers who love you and this anonymous is clearly jealous!
  xox

  ReplyDelete

Back To Top