MeMeMe ‘Sultry Eyes Trio 03’ Eye Inspire Pressed Eyeshadow Review

MeMeMe is a brand I’ve heard about before, because a while ago the British bloggers were raving about their highlighters like crazy, but I haven’t actually tried any of their products until now. This ‘Sultry Eyes Trio’ is my first MeMeMe product, but unfortunatelly, I wasn’t as impressed with it as the British girls were with their highlighters. 

MeMeMe je znamka za katero sem slišala že velikokrat, saj so britanske blogerke nekaj časa nazaj bile  naravnost obsedene z njihovimi osvetljevalci za obraz, ampak do sedaj mi ni uspelo preizkusiti še nobenega njihovega proizvoda. MeMeMe ‘Sultry Eyes Trio‘ senčk je tako moj prvi MeMeMe izdelek, vendar na žalost ne morem ravno reči, da sem bila nad njim tako navdušena kot so bile Britanke nad osvetljevalci. 

The packaging itself is mediocre. The eyeshadows seem protected and secured, but the clear plastic part is not the best. Mine glued off during transportation before I ever received the product, so it’s a little bit annoying, but I can still close the product. Another thing that bothers me is that all of the eyeshadows are next to each other, so it can get very messy very quickly. Having said that, it is compact and therefore perfect for travelling!

Sama embalaža je sicer v redu, saj se lepo zapira, pa tudi senčke se zdijo dobro zaščitene pred padci, vendar me nekaj stvari vseeno moti. Prva je prozoren plastičen del, ki se je v mojem primeru kar odlepil od ostale embalaže še preden sem ga prijela v roke. Embalažo lahko drugače še vedno zapiram, vendar mi gre tale odlepljen del malo na živce. Druga stvar, ki mi ni čisto po godu pa je postavitev senčk. Ležijo namreč druga ob drugi, kar lahko pri uporabi povzroči, da se senčke med seboj ‘zmešajo’. Majhnost embalaže pa je lahko seveda tudi prednost, saj je trio zelo primeren za kakšna potovanja, ko smo bolj na tesnem s prostorom v kozmetični torbici. 

And now to the eyeshadows. Let me tell you first that I am very picky when it comes to eyeshadows. I have tried a lot of high quality ones, so I really can’t tell you that these are amazing in terms of quality. They are not very pigmented, the two shimmery shades feel kind of chalky, they are not long lasting, and they tend to fade away. They are easy to blend, but I find that the darkest matte shade blends into the lighter shimmery brown one, so they end up looking like one colour on your eyelids. A good eyeshadow primer (I was using Urban Decay’s Primer Potion in the photo below) can solve a lot of these problems, but I still wouldn’t go for this trio unless you’re searching for some beginner eyeshadows that will give you a very soft and subtle everyday look. 

Zdaj pa še k senčkam. Naj vam najprej povem, da sem zelo izbirčna ko pride do senčil za veke, saj sem preizkusila že veliko kvalitetnih senčk. Tele MeMeMe senčke se meni osebno ne zdijo super. So bolj slabo pigmentirane, ta bleščičasti senčki sta malo ‘kredasti’, niso dolgoobstojne in tekom dneva zbledijo. Z lahkoto se sicer zabrišejo, ampak sem ugotovila, da pri zabrisovanju najtemnejša mat senčka kar izginja, tako da se na koncu na vekah ne vidi pretirane razlike med rjavima odtenkoma. Seveda pa se večino teh problemov lahko reši z dobro podlago za senčke, kar se lahko vidi na spodnji sliki, kjer sem uporabila Urban Decay Primer Potion. Še vseeno pa se mi zdi da je ta trio primeren samo za kakšne začetnike v ličenju, ki si želijo doseči rahel vsakdanji videz. V Sloveniji lahko trio kupite tukaj za €8,30. 

9 Comments

 1. HailesHeartsFashion
  October 12, 2013 / 8:13 pm

  Never heard of this brand before but I love trying out new beauty brands. Make up is one of my biggest weaknesses for sure!Hailes<3Click here to check out my blog – Hailes Hearts Fashion

 2. Dilan Dilir
  October 12, 2013 / 9:31 pm

  great review! 🙂

 3. KElizabeth
  October 12, 2013 / 11:30 pm

  Never heard of this before, but those are lovely colors, too bad their pigmentation isn't that great.Kallie @ But First, Coffee

 4. Taya
  October 13, 2013 / 8:33 am

  Jaz imam isto paleto. Mene je pa presenetil, da ko sem jih poswatchala, res niso dobro pigmentirana, ampak ko sem jih nanesla na veke s čopiči, pa so se izkazala za bolj pigmentirana kot prej. Me pa tudi moti do, da so skupaj, da ni vmes vsak nekaj, da bi preprečilo, da se senčila ne bi mešala.

  • Sandra
   October 13, 2013 / 11:50 am

   Ja, pri meni isto, ampak jaz sem imela pri nanosu na veke primer gor (kot vedno), tako da mislim, da je bil to vzrok za boljšo pigmentacijo. Ti si nanašala na primer ali brez?

 5. Anna.
  October 13, 2013 / 8:38 am

  Meni takšne senčke že na sploh niso všeč zarad pakunge in ker so tko natlačene skupaj :)Pri meni ali je ena senčka ali pa paletka, pa magari sam z 3 senčkami, samo da so ločene :)Drugače pa super ocena, me veseli, da si iskrena!

 6. CourtStar @ StarSystemz
  October 13, 2013 / 3:49 pm

  Very interesting! I am all about an eyeshadow primer and am really loving Tarte and Jose Maron eyeshadows being they are all natural and make great colors! Love + Shine C

 7. D. Ralok
  October 13, 2013 / 5:25 pm

  Jaz sem pa MeMeMe četvorček dobila in mi je kar všeč, le da bi zdaj imela raje rjave odtenke in ne zelenih, ker bi jih tudi več uporabljala 😛 Je pa tudi mene zmotilo da senčke niso med seboj ločene, ampak po drugi strani mi je pa ravno majhnost paletke tako zelo všeč.

 8. Beth
  October 13, 2013 / 8:29 pm

  Great review, I think these would be best for a daytime look 🙂 xx

Leave a Reply